2014. június 6., péntek

Válogatott hírek - frissítve

Pörög az élet. Az eddig megjelent három bejegyzésből kettőt máris ki kell egészítenünk, mert újabb fontos események történtek. És ez még mindig csak a futball - kézilabdáról, kick-boxról, rg-ről és a többiről még csak szót sem ejtettünk.


Legutóbb arról számoltunk be, hogy Apatini Márk, aki 2010-ben végzett a Vajkban, meghívást kapott a Szlovákia ellen június 4-én és 5-én is mérkőzést vívó magyar futsalválogatottba. Már az is kitüntetésnek számít, ha valaki 19 évesen együtt készülhet a szakág legendás játékosaival, a 125. válogatottságát az első találkozón ünneplő Gyurcsányi Zsolttal, vagy az ugyancsak a negyedikei meccsen 100. válogatott gólját szerző Lódi Tamással.

Márk azonban pályára is lépett északi szomszédaink ellen; a második mérkőzés második félidejében szerepelt, és ha már így történt, első válogatottsága első percében lőtt is egy gólt. (Az alábbi képen éppen ezt ünnepli.) 


Fotó: futsal-hungary.hu

Az első összecsapás felvétele már hozzáférhető az ismert videómegosztón. Reméljük, hamar felkerül a második meccs - 6-5-re a szlovákok győztek - és Márk gólja is!

 A felvételt Márk már a Dunakeszi Kinizsi játékosaként nézheti majd meg. A legfrissebb hír szerint ugyanis Apatini Márk a BME Docler Akadémia csapatától a legutóbbi magyar bajnokság 5. helyezettjéhez szerződött. A klub honlapján már olvasható is egy interjú az új igazolással.   


Most pedig a bemutatkozó íráshoz kapcsolódó újdonság: Pinczi Anita megnyerte csapatával, a CFF Olimpia Cluj-zsal a román nemzeti bajnokságot! (Természetesen nagypályás labdarúgásról van szó.) 

Időközben a honi bajnokság és a kupa is véget ért. Mindkettőt az MTK nyerte meg, amelyben múlt ősszel még volt diákunk is szerepelt, aki így ezeket a címeket is minden bizonnyal a magáénak tudhatja.


Románia bajnokcsapata. Pinczi Anita 18-as mezben
(Forrás: http://koteny.blog.nepsport.hu)
 

Hab a tortán, hogy Anita - a fenti képen hetes mezben látható Vágó Fannyval együtt - NB II-es futsalbajnok is lett az idén a Hajdúböszörményi TE gárdájával.

Nagyon már ezt sem lehet fokozni... Illetve lehetne, ha végre találnánk egy olyan felvételt, amin a két játékos, Anita és Márk egy csapatban - nyilván a Vajkban - játszik. 

Mert volt ilyen is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése