2014. június 19., csütörtök

Tóth Adél ismét magyar bajnok

Május utolsó hétvégéje a kézilabdás Final 4-ok hétvégéje volt. Míg a Veszprém Kölnben, addig az FTC U 12 lány csapata (szinte hazai pályán; szombaton a Lőrinci Sportcsarnokban; vasárnap az Elek Gyula Arénában) Budapesten szállt ringbe, a 3. Országos Bajnoki címükért.  
A Ferencvárosban ott volt iskolánk 6.a osztályos tanulója, Tóth Adél is. 

 
Tóth Adél akcióban
A részt vevő csapatok (FTC, Dunaújváros, Debrecen, Győri ETO KC) névsora garanciát jelentett, hogy minőségi kézilabdát láthattak az érdeklődök.   

Fárasztó szezon után került sor erre a kézilabda ünnepre. 16 csapat vett részt a kiemelt bajnokságban. Minden csapat kétszer játszott egymással. Az alapszakasz végén ez a 4 csapat került be Final 4-ba. A Fradi csapata számított esélyesnek, ám a majd 3 éven keresztül tartó veretlenségi sorozatukat a Dunaújváros csapata szakította meg az alapszakasz utolsó fordulójában.    

Az első mérkőzésen a Fradis lányok (akik hatalmas elánnal készültek és fűtötte Őket a visszavágás) ellentmondást nem tűrő akarattal és elszántsággal (mellesleg kitűnő játékkal) hamar a dunaújvárosi ellenfél tudtára adták, hogy ezen a mérkőzésen nincs esélyük a győzelemre. Az eredmény: FTC-Dunaújváros 22-12 félidőben (15-6).

Rövid pihenő és egy kellemes ebéd után következett a Győr. A többi mérkőzés eredményének ismeretében úgy léptek pályára, hogy a győzelem a bajnoki címet jelentette. Erre a mérkőzésre is megmaradt a lendület, a szigorú, kemény védekezés és a remek csapatjáték. Az eredmény: FTC-Győr 24-18 (16-10).

Örömkönnyekkel borultak egymás vállára a lányok, hiszen sikerült, amiért egész éven keresztül keményen dolgoztak. Ennek a sikernek kovácsa Szarka Éva, aki nem csak remek játékos volt, hanem hosszú évek óta bizonyítja, hogy mint edző is a legjobbak közé tartozik.    

Vasárnapra maradt a Debrecen. Nekik élet-halál kérdése volt ez a meccs. Másodikként jutottak a négyes döntőbe, de itt még nem sikerült nyerniük. Ha most sem nyernek, akkor érem nélkül kell haza menniük (az előző szezonban ezüstérmesek voltak a bajnokságban). Így is indult a mérkőzés. 6-1 volt az első 5 perc után a Debrecen javára. Egy időkérés, rendrakás a fejekben, illetve az Elek Gyula Aréna szép számú közönségének fergeteges szurkolása és a legendás „Fradi szív” együttes erővel (és a lányok hatalmas akarata és küzdeni tudása) meghozta az eredményt. Sikerült egy góllal hatalmas csatában legyőzni a remekül küzdő és játszó Debrecen csapatát. FTC-Debrecen 19-18 (11-13).


Az FTC bajnokcsapata (Adél a felső sorban balról a negyedik)

Hatalmas siker ez. Hiszen harmadik éve folyamatosan sikerült elhódítani a bajnoki címet.

Most következik a jól megérdemelt pihenő és augusztus elején elkezdődik a felkészülés a 4. bajnoki cím megszerzéséért.


Meccs után is: igazi profik

 
A beszámolót és a képeket köszönjük Adél édesanyjának, Papp Csillának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése